Το ρόφημα που θα σε σώσει από τον πονόλαιμο

Φυσικό ρόφημα για τον πονόλαιμο

Ο δεν είναι και το πιο ωραίο πράγμα που μπορείς να αντιμετωπίσεις το πρωί που θα ξυπνήσεις και θα θες να πας στο γραφείο. Σίγουρα είναι το πιο άβολο και άσχημο πράγμα που μπορεί να σου συμβεί και σίγουρα θα σε δυσκολέψει αρκετά μέσα στην ημέρα σου. Μπορείς όμως να το καταπολεμήσεις με ένα που μπορείς να φτιάξεις.

Ένα ρόφημα που μπορείς να φτιάξεις και να το πιείς είτε στο σπίτι εάν μείνεις μέσα, είτε να το πάρεις σε έναν θερμό μαζί σου, εάν πρόκειται να φύγεις για το γραφείο.  Κι εμείς σου βρήκαμε ακριβώς ποιο ρόφημα είναι αυτό που θα φτιάξεις.

Ένα ρόφημα που μπορείς να φτιάξεις και να το πιείς είτε στο σπίτι εάν μείνεις μέσα, είτε να το πάρεις σε έναν θερμό μαζί σου, εάν πρόκειται να φύγεις για το γραφείο. Κι εμείς σου βρήκαμε ακριβώς ποιο ρόφημα είναι αυτό που θα φτιάξεις.

Τι θα χρειαστείς γι' αυτό;

  • φρέσκια πιπερόριζα (aka ginger)
  • ένα λίτρο νερό
  • μία κ.σ μέλι
  • λίγο χυμό λεμονιού

Καθάρισε την πιπερόριζα και τρίψε τη μέσα σε ένα μικρό μπολ. Στο μεταξύ σε μία κατσαρόλα βάλε το νερό να βράσει. Μόλις είναι έτοιμο, απομάκρυνέ το από τη φωτιά, ρίξε μια κ.σ από τριμμένο ginger και κλείσε τη με το καπάκι, αφήνοντάς τα για 10'. Αφού περάσει το χρονικό όριο πρόσθεσε το μέλι και τον χυμό λεμονιού και ανακάτεψέ τα.

Αυτό το ρόφημα μπορείς είτε να το πιείς κρύο, είτε να το ζεστάνεις ξανά και να το πιείς ζεστό. Το ginger μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της λοίμωξης, τη μείωση της φλεγμονής και την ανακούφιση του πόνου στον λαιμό.

Τι λες να το δοκιμάσεις;

Queen.gr

Related Articles

Back to top button