Πώς θα αποτοξινωθείς μετά τις γιορτές!!!

Πώς θα αποτοξινωθείς μετά τις γιορτές.

Γιόρτασες κι εφέτος όπως τους έπρεπε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, καταναλώνοντας χωρίς ενοχές θερμιδοφόρα πιάτα, γλυκά και αλκοόλ στα καλέσματα και στις εξόδους, αλλά τώρα καθώς νιώθεις φουσκωμένη, ήρθε ή ώρα, είτε το παράκανες είτε όχι να επανέλθεις στο διατροφικό σου πρόγραμμα, και να αποτοξινώσεις τον οργανισμό σου. Υπάρχουν κάποια βήματα που αν τα υιοθετήσεις θα σε βοηθήσουν:

Για αρχή φρόντισε να μην καταναλώσεις άλλες πλούσιες σε λιπαρά, ανθυγιεινές τροφές. Εν ολίγοις περιόρισε τις θερμιδικές «βόμβες».

Έλεγξε το ψυγείο σου και κοίτα να το γεμίσεις με λαχανικά, φρούτα και γιαούρτια και προμηθεύσου τρόφιμα ολικής άλεσης.

Βάλε την άσκηση στο καθημερινό σου πρόγραμμα αυξάνοντας την εβδομαδιαία φυσική σου δραστηριότητα. Ξέχνα για λίγο το αυτοκίνητο, περπάτησε, τρέξε, κάνε διάδρομο ή και ότι άλλο σου αρέσει.

Άρχισε την ημέρα σου με πρωινό και μη παραλείπεις τα σνακ στο δεκατιανό και το απόγευμα.

Φάε πιο ελαφριά το βράδυ. Η σούπα είναι μια καλή επιλογή για να χορτάσεις και να μην πάρεις πολλές θερμίδες.

Κοιμήσου τις ώρες που χρειάζεσαι για να ξεκουραστείς, δηλαδή 7-8 ώρες, δεδομένου ότι η κακή  ποιότητα ύπνου επηρεάζει την απώλεια βάρους.

Μην ξεχνάς να ενυδατώνεσαι όπως πρέπει, πίνοντας νερό, χυμούς και καταναλώνοντας σούπες.

Καθώς οι γιορτές συνεχίζονται και νέα καλέσματα θα υπάρξουν αποδέξου εκείνα που θέλεις, αλλά λειτούργησε πιο ισορροπημένα π.χ. στα τραπέζια χτίζοντας διατροφικά σωστά το πιάτο σου με περισσότερα λαχανικά κ.ο.κ. Έτσι ή αλλιώς μην παρασυρθείς, κάνε το πρόγραμμά σου ανεξάρτητα από το τι θέλουν οι άλλοι, ενθυμούμενη ότι η σωστή διατροφή χαρίζει ευεξία, υγεία και μια καλύτερη ζωή.

ΠΗΓΗ tanea.gr

Related Articles

Back to top button