10 πράγματα που ΔΕΝ ήξερες για το hangover (και πώς θα το αντιμετωπίσεις πραγματικά)!!!

 10 πράγματα που ΔΕΝ ήξερες για το (και πώς θα το πραγματικά).

Λανθασμένες αντιλήψεις που έχουμε για το hangover και πώς αντιμετωπίζεται.

Δύσκολα θα καταφέρει κανείς να επιβιώσει την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς χωρίς να πιει λίγο (ή πολύ) παραπάνω αλκοόλ.

Η συνέπεια ονομάζεται «hangover» και, αν και είναι γνωστό σε όλους, συχνά συνοδεύεται από μερικές λανθασμένες αντιλήψεις που κάνουν πιο δύσκολη τη σωστή αντιμετώπισή του, όπως αυτοι οι μυθοι:

1. Το hangover δεν είναι κάτι σοβαρό

Η αλήθεια: Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ έχει πολύ σημαντικές συνέπειες στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Επηρεάζει την έκκριση χημικών ουσιών στον εγκέφαλο, προκαλώντας πονοκέφαλο, ζαλάδα και ναυτία, ενώ παράλληλα αφυδατώνει τον οργανισμό και αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

2. Το hangover δεν κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες

Η αλήθεια: Οι γυναίκες θα πρέπει να προσέχουν περισσότερο να μην το παρακάνουν με το οινόπνευμα γιατί πίνοντας την ίδια ποσότητα με έναν άντρα έχουν πιο πολλές πιθανότητες να υποστούν τις δυσάρεστες συνέπειες του hangover. Ο λόγος είναι ότι το σώμα ενός άντρα έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε νερό, το οποίο διαλύει το αλκοόλ που καταναλώνει. Αντίθετα, στις γυναίκες είναι μεγαλύτερη η ποσότητα του αλκοόλ που καταλήγει στο αίμα κι έτσι επηρεάζονται περισσότερο.

3. Πρέπει να πιεις πάρα πολύ για να πάθεις hangover

Η αλήθεια: Δεν χρειάζεται να αδειάσεις το μπουκάλι για να ξυπνήσεις την άλλη μέρα με πονοκέφαλο και ανακατωμένο στομάχι. Ακόμα κι δύο ποτά, είναι πιθανό να προκαλέσουν συμπτώματα hangover σε πολλούς ανθρώπους. Ο καλύτερος τρόπος να το αποφύγεις είναι να πίνεις ένα ποτήρι νερό ή αναψυκτικό ανάμεσα σε κάθε ποτό για να προλάβεις την αφυδάτωση αλλά και να μειώσεις τη συνολική ποσότητα οινοπνευματωδών που θα πιεις.

4. Για να μην πάθεις hangover, προτίμησε να πιεις κρασί

Η αλήθεια: Το κόκκινο κρασί μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο σε κάποιους ανθρώπους ακόμα και σε μικρές ποσότητες, εξαιτίας των τανινών που περιέχει. Για να έχεις τις λιγότερες πιθανότητες να νιώθεις απαίσια την επόμενη μέρα, οι καλύτερες επιλογές είναι η μπίρα και τα λευκά ποτά, όπως η βότκα και το τζιν.

ΠΗΓΗ: Shape.gr

Related Articles

Back to top button