Τροφές που χαρίζουν περισσότερη ενέργεια απ’ όση ένα φλιτζάνι καφές!!!-ΦΩΤΟ

Τροφές που χαρίζουν περισσότερη ενέργεια απ’ όση ένα φλιτζάνι καφές.

Αυτές οι τροφές σας βοηθούν να καταπολεμήσετε την κούραση και να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας.

Ο καθημερινός εργασιακός φόρτος σε συνδυασμό με οικογενειακές και άλλες υποχρεώσεις, προκαλούν εξάντληση και αίσθημα μόνιμης κούρασης.

Σε συνδυασμό με ελλιπή ύπνο και κακή διατροφή, είναι αναμενόμενο να αισθάνεστε ότι ξεπερνάτε τα όρια της φυσικής αντοχής σας.

Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι το 85% των Αμερικανών ξυπνάνε κουρασμένοι.

Η υιοθέτηση κάποιων καλών συνηθειών όμως, μπορεί να σας βοηθήσει να καλύψετε τα κενά ενέργειας. Η επιλογή κατάλληλων τροφών και οι σωστοί συνδυασμοί θα σας δώσουν την απαιτούμενη ενέργεια για να ανταπεξέλθετε στον απαιτητικό σύγχρονο τρόπο ζωής.

Δείτε 7 τέτοιες τροφές:

Αβοκάντο: Είναι πλούσια σε παντοθενικό οξύ γνωστή, δηλαδή βιταμίνη Β5, η οποία βοηθά τα κύτταρα να μετατρέψουν τις τροφές σε ενέργεια, αλλά και καλά λιπαρά και φυτικές ίνες.

Τα λιπαρά αυτά βοηθούν στην απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών και οι ίνες σταθεροποιούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Έναισορροπημένο γεύμα πρέπει να αποτελείται κατά 30-35% από λιπαρά, 50% από υδατάνθρακες και 20% από πρωτεΐνες.

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά: Αντί να καταφεύγετε στην κατανάλωση καφέ κάθε φορά που χρειάζεστε ενέργεια, αυξήστε τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά στη διατροφή σας. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, ασβέστιο, φυτικές ίνες, φυλλικό οξύ, μαγνήσιο, βιταμίνες Α, C, E και Κ, αλλά ελάχιστες θερμίδες. Το σίδηρο και η βιταμίνη C συμβάλλουν στην πρόληψη της αναιμίας, μιας βασικής αιτίας κόπωσης, ειδικά στις γυναίκες.

Γλυκοπατάτες: Δεν χρειάζεται να αποφεύγετε τους υδατάνθρακες στη διατροφή, αφού παρέχουν άμεση ενέργεια στο σώμα σας, είναι όμως σημαντικό να επιλέγετε τους σωστούς υδατάνθρακες, όπως τα δημητριακά ολικής αλέσεως, που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και απορροφώνται βραδύτερα από το λευκό αλεύρι και τη ζάχαρη. Οι γλυκοπατάτες είναι εξαιρετική πηγή σύνθετων υδατανθράκων, ενώ η υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες επιβραδύνει το ρυθμό πέψης και η ενέργεια απελευθερώνεται αργά και σταθερά. Περιέχουν επίσης μαγγάνιο, το οποίο είναι σημαντικό για τη διάσπαση άλλων θρεπτικών ουσιών που αυξάνουν την ενέργεια. Καλές πηγές μαγγανίου είναι επίσης ο ανανάς, οι ξηροί καρποί και η βρόμη.

Μπανάνα: Είναι πλούσια σε καλούς υδατάνθρακες, κάλιο και άλλα θρεπτικά συστατικά και αποτελεί ιδανική επιλογή σνακ πριν την άσκηση, καθώς παρέχει άμεση ενέργεια. Το κάλιο συμβάλλει στην ενυδάτωση, τα φυσικά σάκχαρα και οι υδατάνθρακες βοηθούν το σώμα κατά τη διάρκεια της άσκησης, ενώ τα φυτοχημικά βοηθούν στην αποκατάσταση των μυών.

Μαύρη σοκολάτα: Όταν νιώθετε την ανάγκη να φάτε κάτι γλυκό για άμεση ενέργεια, επιλέξτε μαύρη σοκολάτα με τουλάχιστον 75% κακάο. Δεν έχει πολλή ζάχαρη, ενώ η υψηλή περιεκτικότητά της σε καφεΐνη και θεοβρωμίνη, δύο φυσικά διεγερτικά, θα ενισχύσουν την ενέργεια και τη διάθεσή σας. Είναι επίσης πλούσια σε αντιοξειδωτικά που βελτιώνουν τη ροή του αίματος και γίνεται καλή οξυγόνωση του εγκεφάλου και των μυών.

Νερό: Η σωστή διατροφή, ο επαρκής ύπνος και η σωματική δραστηριότητα, αποτελούν «κλειδιά» για την αύξηση της αντοχής. Εξίσου σημαντική είναι η ενυδάτωση του οργανισμού. Η αφυδάτωση επιβραδύνει την παραγωγή ενέργειας και σας κάνει αισθάνεστε κουρασμένοι και υποτονικοί.

Παντζάρια: Περιέχουν φυσικά νιτρικά άλατα και αντιοξειδωτικά που αυξάνουν τη ροή του αίματος και την οξυγόνωση του εγκεφάλου και των μυών. Είναι σημαντικό να καταναλώνετε ποικιλία φρούτων και λαχανικών για την επαρκή πρόσληψη μικροθρεπτικών συστατικών, τα οποία δεν σχετίζονται άμεσα με την απώλεια ή την πρόσληψη βάρους, αλλά η ανεπάρκειά τους απαιτεί από το σώμα μεγαλύτερη προσπάθεια και ενέργεια για να αντισταθμίσει τις απώλειες.

ΠΗΓΗ: Onmed.gr  ,  www.prevention.com

Related Articles

Back to top button