Οι επιπτώσεις του καρκίνου στο δέρμα και πώς αντιμετωπίζονται!!!

Οι του καρκίνου στο δέρμα και πώς αντιμετωπίζονται.

Καρκίνος. Αποτελεί τη «μάστιγα» της σύγχρονης εποχής και ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα υγείας που μπορεί να αντιμετωπίσει ένα άτομο κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Τα αποτελέσματα των ερευνών που έχουν δει το «φως» της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια είναι αναμφίβολα ανησυχητικά. Παρά το γεγονός ότι το προσδόκιμο ζωής των καρκινοπαθών αυξάνεται, χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας και τις θεραπείες που έχουμε πλέον στη διάθεσή μας, τα ποσοστά των ασθενών συνεχώς ανεβαίνουν.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), τις επόμενες δύο δεκαετίες τα κρούσματα καρκίνου αναμένεται να σημειώσουν αύξηση 70%, ενώ συνολικά σχεδόν 18,1 εκατομμύρια νέα περιστατικά θα διαγνωσθούν το 2018. Πίσω από τα ανησυχητικά αυτά ποσοστά βρίσκονται διάφοροι κοινωνικοοικονομικοί παράγοντες, με το κάπνισμα να αποτελεί -σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς- μία από τις βασικές αιτίες της αυτής της επιδείνωσης.

Εσείς γνωρίζατε για τις ανεπιθύμητες ενέργειες του καρκίνου στο δέρμα;

Το παράξενο στοιχείο -εν έτει 2018- είναι πως, ενώ η πλειονότητα του κόσμου ενημερώνεται άμεσα αναφορικά με τα ομολογουμένως ανησυχητικά ποσοστά που συνεχώς ανεβαίνουν, λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν σε βάθος τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πάσχοντες από καρκίνο του δέρματος και ακόμη λιγότεροι λαμβάνουν υπόψη τους τις ανάγκες τους -και αναλαμβάνουν δράση για να τις ικανοποιήσουν.

Για παράδειγμα, πολλοί αγνοούν το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της θεραπείας του καρκίνου, δύο στους τρεις ασθενείς εμφανίζουν ανεπιθύμητες ενέργειες στο δέρμα οι οποίες -αν δεν ληφθούν υπόψη εγκαίρως- μπορεί να επηρεάσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής και το αποτέλεσμα της θεραπευτικής αγωγής.

Το ζήτημα αυτό ενδεχομένως θα έμενε στην αφάνεια αν η La Roche-Posay, η μάρκα που συστήνουν χιλιάδες δερματολόγοι στον κόσμο, δεν αποφάσιζε να αναλάβει δράση προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για το θέμα και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ασθενών. Πρόκειται για μια κίνηση ιδιαίτερα σημαντική, πόσο μάλλον στις μέρες που -σύμφωνα και με τα στοιχεία του ΠΟΥ- το προσδόκιμο ζωής των καρκινοπαθών συνεχώς αυξάνεται.

Πώς οι ιαματικές θεραπείες μπορούν να βοηθήσουν τους ασθενείς

Για να πετύχει τον στόχο της, η εταιρεία προχώρησε σε μια σειρά από δράσεις, ωστόσο, το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση πραγματοποιήθηκε στο Ιαματικό Κέντρο La Roche-Posay στη Γαλλία. Κάτι που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι τα τελευταία χρόνια, το συγκεκριμένο Ιαματικό Κέντρο υποδέχεται ασθενείς με ανεπιθύμητες ενέργειες στο δέρμα από θεραπείες κατά του καρκίνου με μοναδικό σκοπό την επανόρθωση του δέρματός τους και τη σωματική και ψυχολογική τους ανάρρωση.

Το άκρως ενδιαφέρον -και άγνωστο σε πολλούς- στοιχείο είναι το ότι σύμφωνα με μελέτες που πραγματοποιήθηκαν το 2010 σε άτομα που είχαν υποβληθεί σε θεραπεία για τον καρκίνο και έκαναν ιαματικές θεραπείες, το 82-98% των ασθενών σημείωσε σημαντική βελτίωση μέχρι το τέλος των συγκεκριμένων θεραπειών.

Αυτό που καθίσταται σαφές, λοιπόν, είναι ότι οι ιαματικές θεραπείες μετά τον καρκίνο αποτελούν ενδεχομένως μια νέα θεραπευτική προσέγγιση σε ό,τι αφορά στην αποκατάσταση των ασθενών.

Οι επιπτώσεις του καρκίνου στο δέρμα και πώς αντιμετωπίζονται

Η ESKIMO και η ειδική πλατφόρμα της La Roche-Posay

Οι δράσεις της La Roche-Posay δεν περιορίστηκαν, βέβαια, στο ιαματικό της κέντρο. Η ESKIMO (European Skin Management in Oncology), η ομάδα εργασίας δερματολόγων και ογκολόγων που δημιούργησε το γνωστό brand με στόχο την ανεύρεση και την καθιέρωση δερματολογικών λύσεων για τα άτομα με καρκίνο, αποτελεί μία ακόμη σημαντική ενέργειά της.

Η αλήθεια είναι, όμως, πως το γεγονός ότι η θεραπεία του καρκίνου επηρεάζει πολύ το δέρμα των ασθενών έγινε γνωστό σε πολλούς χάρη στην πλατφόρμα που η La Roche-Posay δημιούργησε και μέσα από την οποία δίνει συμβουλές για τη φροντίδα του δέρματος, παραθέτει απόψεις γιατρών για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και ανακούφιση των συμπτωμάτων των ασθενών και μοιράζεται ενθαρρυντικές προσωπικές ιστορίες.

Για παράδειγμα, μέσα από βίντεο και άρθρα, οι ασθενείς μαθαίνουν πώς να καθαρίζουν και να ενυδατώνουν σωστά το πρόσωπο και το σώμα τους, ποια είναι η πρωινή ρουτίνα ομορφιάς που καλό είναι να ακολουθούν ή, πώς να φροντίζουν το δέρμα τους αν υποβάλλονται ακόμη σε ακτινοθεραπεία.

Οι επιπτώσεις του καρκίνου στο δέρμα και πώς αντιμετωπίζονται

Τα εξειδικευμένα προϊόντα για το ευαισθητοποιημένο δέρμα

Η πιο σημαντική δράση της La Roche-Posay, βέβαια, είναι πιθανότατα η σειρά με τα εξειδικευμένα προϊόντα που δημιούργησε και τα οποία προλαμβάνουν και απαλύνουν τα συμπτώματα ευαισθησίας και δυσανεξίας που μπορεί να προκληθούν στο δέρμα από τη θεραπεία κατά του καρκίνου.

Πρόκειται για προϊόντα φιλικά προς το ευαισθητοποιημένο δέρμα τα οποία, μεταξύ άλλων, προστατεύουν το δέρμα των ασθενών και παράλληλα, τους βοηθούν να τονώσουν την αυτοεκτίμησή τους. Από το επανορθωτικό και καταπραϋντικό βάλσαμο Cicaplast Baume B5 μέχρι την Toleriane Ultra, την καταπραϋντική κρέμα προσώπου για την ευαίσθητη επιδερμίδα: Οι επιλογές είναι πολλές.

Η σωστή ενημέρωση και η ανάληψη πρωτοβουλιών σε ό,τι έχει να κάνει με ζητήματα τόσο σοβαρά, όπως η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών που πάλεψαν και συνεχίζουν να παλεύουν με τον καρκίνο, είναι αναμφίβολα πολύτιμες στις μέρες μας. Το σίγουρο είναι ότι με τη σωστή καθοδήγηση και φροντίδα, το δέρμα και φυσικά η ψυχολογία των ασθενών μπορούν να τονωθούν. Ας ελπίζουμε απλώς ότι στο άμεσο μέλλον, θα είμαστε όλοι στο πλευρό των καρκινοπαθών, στηρίζοντάς τους και κάνοντας ό,τι καλύτερο για να βελτιώσουμε -έστω και λίγο- την καθημερινότητά τους.

#ByYourSideDuringCancer

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

Related Articles

Back to top button