Καρκίνος μαστού: 10 τροφές που μειώνουν τον κίνδυνο!!!-ΦΩΤΟ

Καρκίνος μαστού: 10 τροφές που μειώνουν τον κίνδυνο.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περισσότερες από 1.600.000 γυναίκες το χρόνο διαγιγνώσκονται με καρκίνο του μαστού.

Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου από καρκίνο σε γυναίκες. Η πρόληψη είναι σημαντική για τη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου του μαστού.

Κι ενώ καμία τροφή δεν μπορεί να εμποδίσει ή να θεραπεύσει την ασθένεια, η προσθήκη των παρακάτω τροφών στην καθημερινότητά σας μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο.

Ελαιόλαδο: Ανήκει στα καλά λιπαρά και έρευνες έχουν δείξει ότι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες. Πενταετής ισπανική μελέτη έδειξε ότι γυναίκες που εμπλούτισαν τη διατροφή τους με έχτρα παρθένο ελαιόλαδο, είχαν 62% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του μαστού.

Καφές: Κινέζοι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ένα επιπλέον φλιτζάνι καφέ καθημερινά, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού κατά 3%.

Μήλα: Η φλούδα τους περιέχει τριτερπενοειδή και φυτοχημικά, ενώσεις που καταστέλλουν ή καταπολεμούν τους καρκινικούς όγκους στο μαστό.

Σολομός: Κινεζική μελέτη έδειξε ότι η κατανάλωση ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που βρίσκονται στα λιπαρά ψάρια μειώνει κατά 14% τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου στο μαστό. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες των ωμέγα-3 μειώνουν επίσης την πυκνότητα των μαστών στις υπέρβαρες γυναίκες στη μετεμμηνόπαυση. Αυτό είναι σημαντικό γιατί οι πυκνοί μαστοί εξαπλασιάζουν τις πιθανότητες καρκίνου.

Μπρόκολο: Ανήκει στα σταυρανθή λαχανικά (λάχανο, κουνουπίδι, κέιλ) τα οποία σταματούν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων. Ειδικά το μπρόκολο, μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού στις γυναίκες που βρίσκονται πριν την εμμηνόπαυση.

Καρότα: Η τακτική κατανάλωση καροτενοειδών μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού έως και 28%, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ. Συγκεκριμένα, το άλφα-καροτένιο και το β-καροτένιο μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο επανεμφάνισης και θανάτου από καρκίνο του μαστού έως και 68%.

Μαϊντανός: Περιέχει τη φυτική ένωση απιγενίνη, η οποία έχει αποδειχτεί ότι μειώνει το μέγεθος ενός όγκου σε μια επιθετική μορφή καρκίνου του μαστού. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι αυτό δείχνει πως η απιγενίνη είναι μια πολλά υποσχόμενη μη τοξική θεραπεία για τον καρκίνο στο μέλλον.

Καρύδια: Πείραμα σε ποντίκια με ανθρώπινα καρκινικά κύτταρα μαστού, τα οποία κατανάλωναν ισοδύναμα δύο μερίδων καρυδιών καθημερινά, έδειξε ότι τα ποσοστά ανάπτυξης καρκίνου του μαστού μειώθηκαν κατά 80%. Επιπλέον, τα ποντίκια που έτρωγαν καρύδια είχαν 40% λιγότερους όγκους από εκείνα που δεν έτρωγαν.

Βακίνια: Περιέχουν φυτοχημικές ενώσεις που επιτίθενται στα καρκινικά κύτταρα και αποτρέπουν την εξάπλωσή τους. Συμβάλλουν επίσης στη συρρίκνωση των καρκινικών όγκων.

Φυτικές ίνες: Μελέτη του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που έτρωγαν στην εφηβεία τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, όπως ψωμί και δημητριακά ολικής αλέσεως και όσπρια, μείωσαν το συνολικό κίνδυνο καρκίνου του μαστού κατά 16%. Η υψηλή πρόσληψη ινών συσχετίστηκε επίσης με 24% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού πριν από την εμμηνόπαυση.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr  ,  www.rd.com

Related Articles

Back to top button