Σαλάτα από ρεθίβια και πλιγούρι (ζεστή και κρύα)

Σαλάτα από ρεθίβια και πλιγούρι (ζεστή και κρύα)

και (ζεστή και κρύα)

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια για 12 ώρες, την επομένη τα βράζουμε σε μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσουν τα ξαφρίζουμε και τα στραγγίζουμε.

Υλικά:

2 φλιτζάνια βρασμένα ρεβίθια
1/2 φλιτζάνι πλιγούρι
1/4 ελαιόλαδο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα σε φέτες
1 πιπεριά ότι χρώμα μας βρίσκετε
1 -2 ντομάτες σε φέτες
Μπόλικα μυρωδικά, άνηθο, μάραθο, δυόσμο,μαιντανό
Αλάτι πιπέρι
1-2 λεμόνια το χυμό

Εκτέλεση:

Σοτάρουμε την πιπεριά στο ελαιόλαδο με τα κρεμμυδάκια, μόλις μαραθούν προσθέτουμε τα ρεβίθια και το πλιγούρι αφού το φουσκώσουμε σε ένα ποτήρι νερό ζεστό για 30 λεπτά, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα αρωματικά και το λεμόνι.

Σερβίρουμε τη σαλάτα ζεστή ή την αφήνουμε να κρυώσει και την συντηρούμε στο ψυγείο.

Συνοδεύεται με στραγγιστό γιαούρτι.

 

 

govastileto.gr

Related Articles

Back to top button