Ανορεξικές οι Αμερικανίδες … λόγω facebook !

facebook pills

Ανορεξικές οι Αμερικανίδες … λόγω !

Σε προηγούμενο άρθρο μας, αναφέραμε πως η χρήση του twitter μπορεί να αποτελέσει αποτρεπτικό παράγοντα εξάλειψης του ιού HIV. Κατά πως φαίνεται, η εκτεταμένη χρήση κοινωνικών δικτύων από τους Αμερικανούς, τους έχει επηρεάσει τόσο ώστε μια νέα μελέτη (αυτή τη φορά από το Florida State University) να αναφέρει πως οι νεαρές γυναίκες που σπαταλούν ώρες χρήσης του Facebook … διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να χαρακτηριστούν ανορεξικές !

Η είναι μια διατροφική διαταραχή που φαίνεται πως ενδεχομένως εκδηλώνουν φοιτήτριες που είναι συνδεδεμένες με το  «φατσοβιβλίο» σε καθημερινή βάση. Αυτό τουλάχιστον απέδειξε το 95% από τις 960 κοπέλες που συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια στα οποία έσπευσαν να δώσουν απαντήσεις για τον χρόνο που διαθέτουν στα social media, την σημαντικότητα των “likes” που δέχονταν από φίλους καθώς και για το αν έμπαιναν στη διαδικασία αφαίρεσης φωτογραφιών που τις απεικόνιζε.

Η ίδια δείχνει πως οι συμμετέχουσες πιθανότατα ανησυχούν  για το βάρος και την εικόνα του σώματός τους και για αυτό το λόγο ίσως «κατέβαζαν» τις φωτογραφίες τους απ΄το fb. Συνήθως αυτό που έκαναν, ήταν να μπαίνουν στην διαδικασία σύγκρισης των δικών τους φωτογραφιών με αυτών … των ψηφιακών τους φίλων.

Η παραπάνω μελέτη δημοσιεύεται στην «Διεθνή Επιθεώρηση Διατροφικών Διαταραχών» (IJED) και ως εκ τούτου οι επιστήμονες προσπαθούν να συσχετίζουν τον ρόλο των κοινωνικών δικτύων με την ζωή των νέων.

Από τη μία το twitter και τώρα το facebook στην υπηρεσία της επιστήμης. Trolling ? … δεν μένει παρά να δούμε αν θα βγουν και νέες έρευνες για το instagram, το google+ και πάει λέγοντας , εκεί όλοι θα βγάλουμε τα συμπεράσματά μας για την αληθοφάνεια ειδήσεων σαν αυτές !

 

Επιμέλεια κειμένου : Γιώργος Τσιματσίδης

Related Articles

Back to top button