20 «αθώες» συμπεριφορές των γονιών που πληγώνουν βαθιά τα παιδιά

Πολλές φορές εμείς οι γονείς κάνουμε πράγματα που, παρά τις καλές μας προθέσεις, πληγών και τα στιγματίζουν τα ά μας για πάντα.

Συχνά δεν καταλαβαίνουμε πόσο επιβλαβείς μπορεί να είναι κάποιες μας, αλλά στην  επηρεάζουν την τους και την προσωπικότητά τους.

20 «αθώες» συμπεριφορές των γονιών που πληγώνουν τα παιδιά

«Κακοποίηση δεν είναι μόνο οι κραυγαλέες πράξεις»

Η Morgan Pommells εξηγεί ότι αυτές οι «αθώες» συμπεριφορές, που συχνά τις κληρονομούμε από τους δικούς μας γονείς, μπορούν να επηρεάσουν βαθιά την αυτοεκτίμηση και τη συνολική ενός παιδιού. «Μιλώντας για τις παραπάνω συμπεριφορές, τονίζουμε πως η παιδική κακοποίηση δεν συνιστάται μόνο με κραυγαλέες πράξεις. Μερικές φορές είναι ύπουλη και κρύβεται πίσω από ακούσιες συμπεριφορές που όμως προκαλούν βαθιά συναισθηματικά τραύματα».

«Συμπεριφορές όπως οι φωνές, η συνεχής επίκριση και η δημιουργία ενοχών, παγιδεύουν ένα παιδί σε μια διαρκή κατάσταση τραυματικού στρες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα άγχος, επίμονη γκρίνια, βαθιά ριζωμένα συναισθήματα ανεπάρκειας και μια διάχυτη αίσθηση ότι δεν είσαι ποτέ αρκετά καλό»», επεσήμανε η Morgan Pommells.

«Η αναγνώριση και η αντιμετώπιση αυτών των συμπεριφορών, εξασφαλίζει τη συναισθηματική και ψυχολογική ευημερίας του παιδιού τόσο στο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα», καταλήγει.

mama365.gr

Exit mobile version