Βλάχικη κοτόπιτα Μετσόβου

Βλάχικη κοτόπιτα Μετσόβου


Συστατικά:

500 γρ. φύλλο χωριάτικο
75 γρ. ελαιόλαδο
75 γρ. βούτυρο πρόβειο
1 κοτόπουλο (1-1 ½ κιλό)
1 αρωματικό μπουκέτο (1 σέλινο, 1 κρεμμύδι πικέ με 4 γαρύφαλλα, 1 καρότο, 1 φύλλο δάφνης, λίγοι κόκκοι πιπέρι)
χυμό από 1 λεμόνι
4 αυγά
250 γρ. κρεμμύδι σε ψιλές φέτες
250 γρ. πράσο σε ψιλές φέτες
150 γρ. φέτα ή 75 γρ. φέτα & 75 γρ. μετσοβόνε τριμμένα
75 γρ. ελαιόλαδο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι & πιπέρι μαύρο

Εκτέλεση:

Βράζετε το κοτόπουλο μαζί με το αρωματικό μπουκέτο, το αλάτι και το χυμό λεμονιού. Κόβετε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια, χωρίς πέτσες και κόκαλα.

Βράζετε το ζωμό μέχρι να μείνει το 1/10 του αρχικού, τον σουρώνετε και τον κρατάτε. Μέσα σε κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι, τα κρεμμύδια και το πράσο και τα τσιγαρίζετε ελαφρά όλα μαζί.

Προσθέτετε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να κρυώσει. Προσθέτε τη φέτα, τα αυγά και το μαϊντανό, ανακατεύετε καλά και η γέμιση είναι έτοιμη.

Loading...
loading...

Στρώνετε το 1/3 των φύλλων στον πάτο ενός βουτυρωμένου ταψιού, το άλλο 1/3 στα πλάγια, βουτυρώνετε διαδοχικά τα φύλλα και γεμίζετε με τη γέμιση.

Στρώνετε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω, πάντα βουτυρώνοντας.

Κόβετε σε κομμάτια και βρέχετε την επιφάνεια της πίτας σε λίγο νερό και ξίδι.

Ψήνετε σε χαμηλή θερμοκρασία (160° C) για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.
govastileto.gr

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα οριστεί σε "επιτρέπει cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Αποδοχή" παρακάτω, στη συνέχεια, σας ζητάμε να ακολουθήσετε αυτό.

Close