Το χαμομήλι βοηθά στην βελτίωση του αυτισμού

Το χαμομήλι βοηθά στην βελτίωση του αυτισμού

 

 

Ο δεν είναι ψυχιατρική ασθένεια, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι προκαλείται λόγω φλεγμονής στον εγκέφαλο, η οποία μάλιστα μπορεί να αντιμετωπιστεί. 

Η ανακάλυψη, όπως αναφέρει ο Δρ. Θεοχαρίδης, αφορά ένα διατροφικό συμπλήρωμα, βασισμένο στην ουσία λουτεολίνη, που περιέχεται στο χαμομήλι και το πυρηνέλαιο, που περιορίζει την οξείδωση και τη φλεγμονή του εγκεφάλου των παιδιών με αυτισμό. Στην Αμερική, μάλιστα, ο κ. Θεοχαρίδης έχει κατοχυρώσει την πατέντα της χρήσης τέτοιων ουσιών.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, ορισμένες φυτικές ουσίες που βρίσκονται σε αφθονία στην ελληνική γη διαπιστώθηκε ότι έχουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση, γι' αυτό χρειάζεται να γίνουν περαιτέρω έρευνες, ιδιαίτερα στη χώρα μας.

«Είναι μια αυτοκαταστροφή που γίνεται στον εγκέφαλο κατά την εγκυμοσύνη ή αμέσως αφού γεννηθεί το παιδί, και αυτό είναι σχεδόν βέβαιο, γιατί γύρω στο 60% των παιδιών έχει αντισώματα κατά του ίδιου του εγκεφάλου του» ανέφερε ο κ. Θεοχαρίδης σε πρόσφατη διάλεξή του (στις 20 Μαρτίου) στην Αθήνα με θέμα «Αυτισμός – Άμεση ανάγκη πληροφόρησης και αντιμετώπισης». Την ομιλία είχε διοργανώσει η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με την Brain-Gate (Πύλη του Εγκεφάλου) – Μη Κερδοσκοπική Αστική Εταιρία.

«Τα αποτελέσματα των ερευνών με λουτεολίνη και πυρηνέλαιο δείχνουν βελτίωση περίπου κατά 60% της κοινωνικότητας των παιδιών και βελτίωση της ομιλίας τους» είπε ο γιατρός και συνέχισε: «Είδα παιδιά να μιλάνε, γι' αυτό έστω και ένα παιδί να βοηθήσουμε αυτό μας γεμίζει ελπίδα, καθώς δεν γνωρίζουμε ακόμη την παθογένεια της νόσου».

Ο Δρ. Θεοχαρίδης διετέλεσε Επίκουρος Καθηγητής (1978-83) στον Τομέα Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας του Πανεπιστημίου YALE.

Το 1983 διορίστηκε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου TUFTS, όπου είναι Τακτικός Καθηγητής από το 1995. Η έρευνά του Δρ. Θεοχαρίδη αφορά τον ρόλο των σιτευτικών κυττάρων (μαστοκκυτάρων) στην αλλεργία, αλλά και στην αρθρίτιδα, ατοπική δερματίτιδα, αλλεργική ρινίτιδα, άσθμα, αυτισμό, διάμεση κυστίτιδα, ημικρανία, ινομυαλγίες, σκλήρυνση κατά πλάκας και ψωρίαση. Συγκεκριμένα, ο Δρ. Θεοχαρίδης και οι συνεργάτες του ανακάλυψαν ότι τα σιτευτικά κύτταρα είναι απαραίτητα για την δημιουργία της φλεγμονής μέσω της απελευθέρωσης μεσολαβητών επιλεκτικά και όχι με την αποκοκκίωση που χαρακτηρίζει τις αλλεργικές αντιδράσεις.

Επιπλέον, ο Δρ. Θεοχαρίδης έδειξε ότι το μία ορμόνη που ελευθερώνεται με το οξύ άγχος επιδεινώνει αυτές τις παθήσεις μέσω της διέγερσης των σιτευτικών κυττάρων, τα οποία αυξάνουν την διαπερατότητα του αιματοεγκεφαλικού φραγμού με αποτέλεσμα να επιτρέπουν στις μεταστάσεις, ειδικά καρκίνου του μαστού, στον εγκέφαλο. Ο Δρ. Θεοχαρίδης ανακάλυψε μία πρωτεΐνη η οποία αναστέλλει την ενεργοποίηση των σιτευτικών κυττάρων και την ονόμασε ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (MACEDONIA=MAst CEll DegranulatiON Inhibitory Agent).

 

 

 

 

www.onmed.gr

Related Articles

Back to top button