Σπαγγέτι ολικής άλεσης με καπνιστό σολομό και σάλτσα ντομάτας

Σπαγγέτι ολικής άλεσης με καπνιστό σολομό και σάλτσα ντομάτας

 


Υλικά

350 γραμμάρια σπαγγέτι ολικής άλεσης
350 γραμμάρια ντομάτες
225 γραμμάρια καπνιστός σολομός φιλέτο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 κλωναράκια βασιλικό
Ρίγανη
Αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι τον ψιλοκομμένο σολομό, πασπαλίζουμε ρίγανη και τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά χωρίς λάδι. Συνεχίζοντας προσθέτουμε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι λίγο αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα για περίπου 20 λεπτά, στη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια ολικής άλεσης για περίπου 8 λεπτά, έπειτα προσθέτουμε μια κουτάλα από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα νοτμάτας αφού τα σουρώσουμε και ανακατεύουμε.
Δυναμώνουμε την εστία, ανακατεύουμε μια τελευταία φορά καλά και σερβίρουμε την μακαρονάδα μας με ψιλοκομμένο βασιλικό για γαρνιτούρα.

govastileto.gr

Related Articles

Back to top button