Σούπα με κριθαράκι, ντομάτα και σπανάκι

Σούπα με κριθαράκι, ντομάτα και σπανάκι



Υλικά

250 γραμμάρια κριθαράκι χοντρό
80 γραμμάρια λάδι
4 ώριμες ντομάτες
200 γραμμάρια σπανάκι
1 φλιτζάνι τσαγιού ζωμό κρέατος
1 πρέζα αλάτι
λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε και στύβουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τα σπόρια τους και τις περνάμε από το μπλέντερ. Βάζουμε τον πολτό ντομάτας σε κατσαρόλα να βράσει, με λάδι και μπόλικο νερό αφού έχει πάρει βράση μετά από 20 λεπτά, ρίχνουμε το κριθαράκι και το αλάτι.

Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, προσθέτουμε το ζωμό κρέατος ή τον κύβο μαζί με το σπανάκι και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να χυλώσει.
Σερβίρουμε την σούπα ζεστή ή κρύα, γαρνίρουμε με με φρυγανισμένες φέτες ψωμιού ή κρουτόν.

Loading...

 

loading...

govastileto.gr

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα οριστεί σε "επιτρέπει cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Αποδοχή" παρακάτω, στη συνέχεια, σας ζητάμε να ακολουθήσετε αυτό.

Close