Σφιχτό ή μελάτο; Ο μοναδικός οδηγός που πρέπει να έχετε για τα πιο τέλεια αβγά

Σφιχτό ή ; Ο μοναδικός που πρέπει να έχετε για τα πιο τέλεια αβγά.

Πόσες φορές προσπαθούμε να πετύχουμε το τέλειο αλλά ποτέ δεν το πετυχαινούμε ακριβώς;

Το βράσιμο των αβγών δεν είναι τέχνη, γι' αυτό άλλωστε υπάρχει και η φράση «ούτε αβγό δεν μπορεί να βράσει».

Για να καταφέρετε, όμως, να έχει το αβγό την υφή που θέλετε, πρέπει να γνωρίζετε τον ακριβή χρόνο που θα πρέπει να το βράσετε, γιατί ως γνωστόν το από το μελάτο είναι υπόθεση λεπτού.

Επειδή όλοι χρειαζόμαστε λίγη βοήθεια για το σωστό βράσιμο των αβγών ΔΕΙΤΕ τον απόλυτο οδηγό για εσάς, μαζί με τις αντίστοιχες οδηγίες.

Προετοιμασία αυγού

Τα αυγά που έχουν συντηρηθεί στο ψυγείο για μερικές ημέρες έχουν υψηλότερο pH, άρα περισσότερες πιθανότητες να ραγίσουν στο βράσιμο, όμως καθαρίζονται πιο εύκολα. Για να αποφύγετε το ράγισμα του αυγού μπορείτε να το τρυπήσετε ελάχιστα στη μία στρογγυλή πλευρά του πριν το βράσετε, ώστε να απελευθερωθεί ο αέρας που έχει μέσα. Αυτό μπορείτε να το κάνετε απλά με μία βελόνα. Αν, πάλι, τα αυγά σας δεν έχουν μπει στο ψυγείο και έχουν θερμοκρασία δωματίου, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για ραγίσματα.

1. Τοποθετήστε τα αβγά σε ένα κατσαρολάκι αρκετά μεγάλο ώστε να χωράνε άνετα όλα τα αβγά, αν και προτείνουμε να μην βράζετε πάνω από 6 αβγά κάθε φορά.

2. Σκεπάστε τα αβγά με κρύο νερό. Μόλις αρχίζει να βράζει το νερό, χαμηλώνετε την φωτιά, βάλτε χρόνο και μην σκεπάσετε το κατσαρολάκι με καπάκι.

3. Μόλις περάσει ο χρόνος, αυτόματα βάλτε τα αβγά κάτω από κρύο νερό, ώστε να μην μαγειρευτούν παραπάνω, λόγω θερμότητας.

Βραστό

giatros-in.gr , huffingtonpost.gr

Related Articles

Back to top button