Ρύζι με κάπαρη και ελιές

Ρύζι με κάπαρη και ελιές


 

Υλικά

1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 μεγάλη πιπεριά πράσινη
1 1/2 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι
1 κρεμμύδι
Λίγο μαϊντανό
1 φλιτζάνι ελιές γεμιστές με πιπεριά
½ φλιτζάνι κάππαρη

Εκτέλεση

Σε ξύλο κοπής και με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και το κρεμμύδι, την πιπεριά πράσινη, πιπεριά Φλωρίνης.
Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελάχιστο νερό και εκεί μέσα γιαχνίζουμε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό. Μετά ρίχνουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε διαρκώς. Προσθέτουμε 3 φλιτζάνια καυτό νερό, της πιπεριές ψιλοκομμένες, τις ελιές, την κάππαρη και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά.
Κατόπιν σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα και σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε πάνω στο μάτι την κατσαρόλα μέχρι να βράσει εντελώς και να «πιει» τα υγρά του για άλλα περί που 10 λεπτά.

Loading...

 

govastileto.gr

loading...
loading...

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα οριστεί σε "επιτρέπει cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Αποδοχή" παρακάτω, στη συνέχεια, σας ζητάμε να ακολουθήσετε αυτό.

Close