Νόστιμο κοτόπουλο κοκκινιστό

Νόστιμο κοτόπουλο κοκκινιστό



Υλικά:

1 μεγάλο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες, χωρίς την πέτσα.
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή τριμμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1/2 ποτήρι λευκό ή κόκκινο κρασί
1 κιλό ντομάτες, οι μισές πολτοποιημένες, οι άλλες μισές ψιλοκομμένες ή τριμμένες στον τρίφτη (αν το σερβίρετε με μακαρόνια βάλτε 1.5 κιλό για να έχετε αρκετή σάλτσα)
1 φύλλο δάφνης,
2-3 μπαλάκια μπαχάρι
2 μοσχοκάρφια
1/4 κ.γ. κανέλα
αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Πλύνετε το κοτόπουλο καλά και στεγνώστε το με χαρτί κουζίνας.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεστάνετε 6-7 κ.σ ελαιόλαδο και τσιγαρίστε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές να πάρει χρώμα, περίπου 15 λεπτά.
Προσθέστε τα κρεμμύδια και αφήστε τα να μαλακώσουν λίγο πριν σβήσετε με το ρασί.

Αφήστε να εξατμιστεί το αλκοόλ 2-3 λεπτά και έπειτα προσθέστε τις ντομάτες το σκόρδο και τα μυρωδικά.

Loading...

Αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει μια περίπου ώρα μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να έχει δέσει η σάλτσα.

loading...

Αλατοπιπερώστε καλά. Μπορεί να χρειάζεται και λίγη ζαχαρίτσα, αν οι ντομάτες έχουν πολλή οξύτητα.

Σερβίρετε με μακαρόνια, πλιγούρι, ρύζι, πουρέ ή πατάτες τηγανιτές.

govastileto.gr

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα οριστεί σε "επιτρέπει cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Αποδοχή" παρακάτω, στη συνέχεια, σας ζητάμε να ακολουθήσετε αυτό.

Close