Μια γλυκιά συνταγή: Φωλιές με σοκολάτα και μαυροκέρασο!

Μια γλυκιά συνταγή: Φωλιές με σοκολάτα και μαυροκέρασο!

Υλικά

1/2 κιλό φύλλο κρούστας το πακέτο συνήθως έχει 13 φύλλα, όταν τα ανοίξουμε τα έχουμε σκεπασμένα πάντα με καθαρή πετσέτα για να μην ξεραθούν
500 γρ νουτέλα ή μερέντα ή νουκρέμα
1 με 2 το πολύ κ.σ. σπορέλαιο (εάν χρειαστεί για την μερέντα)
1/2 κούπα σπορέλαιο και ένα πινελάκι για το άλλειμα τον φύλλων
400 γρ μαυροκέρασο σε ζελέ
Λίγο νεράκι για το ράντισμα των φύλλων

Σιρόπι

 

1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
1κιλο νερό
3-4 σταγόνες λεμονιού
1 ξύλο κανέλας
2-3 τεμ. γαρυφαλλάκι ξύλο
Όλα μαζί τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά δεν ανακατεύουμε συνέχεια το σιρόπι , μια φορά μόνο και μόλις πάρει βράση κρατάμε ένα λεπτό και το κατεβάζουμε από την φωτιά. Το αφήνουμε να κρυώσει και σιροπιάζουμε ζεστό γλυκό κρύο σιρόπι ή το αντίθετο.

Εκτέλεση:

Σε μια μπασίνα θα ρίξετε την νουτέλα και αν χρειαστεί θα προσθέσετε 1 με 2 το πολύ κ.σ. σπορέλαιο για να την αραιώσετε όχι πάρα πολύ και γίνει νερό. Παίρνετε ένα φύλο το διπλώνετε στη μέση , αλείφετε τις άκρες με λαδάκι, τοποθετείτε μια κ.σ μερέντα όχι πολύ γεμάτη και την τραβάτε σαν κορδονάκι, κλείνετε με απαλές κινήσεις, ελαφριές και δεν πιέζετε τη φωλιά ούτε την σφίγγετε πάρα πολύ γιατί δεν θα σιροπιαστεί μέχρι μέσα και αυτό δεν το θέλουμε.

Λαδώνουμε το ταψί μας (στρογγυλό) και τις τοποθετούμε περιφερειακά πρώτα και μετά στο κέντρο. Λαδώνουμε με πινέλο τις φωλιές μας και από πάνω βάζουμε 1 κ.γ.μαυροκέρασο 3 τεμ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά να πάρουν το χρυσάφι χρώμα που θέλουμε. Σιροπιάζουμε σιγά σιγά σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα να τραβήξει το γλυκό μας σιρόπι και ξανά σιροπιάζουμε πάλι. Εάν μας περισσέψει σιρόπι το κρατάμε.

 

Σερβίρισμα: Με παγωτάκι ή με μους γιαουρτιού

 

govastileto.gr

Related Articles

Back to top button