Κρύα σαλάτα με πένες,καλαμπόκι,καπνιστή γαλοπούλα και σως γιαουρτιού

Κρύα σαλάτα με πένες,καλαμπόκι,καπνιστή γαλοπούλα και σως γιαουρτιού.

Υλικά :

1 συσκευασία καλαμπόκι «Βιολογικές καλλιέργειες» Μπάρμπα Στάθης (450 γρ.)

1 πακέτο πένες ολικής άλεσης 500 γρ.

200 γρ. καπνιστή γαλοπούλα, σε κυβάκια

1 πιπεριά Φλωρίνης, σε κυβάκια

Για τη σως γιαουρτιού:

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

2 κ. σούπας μαγιονέζα

2 κ. σούπας μουστάρδα πικάντικη

30 ml ελαιόλαδο

1 κ. σούπας άνηθος ψιλοκομμένος Μπάρμπα Στάθης

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

1. Σε μία κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και τα στραγγίζετε.

Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα βράζετε το καλαμπόκι για 6 -7 λεπτά και το στραγγίζετε. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε με το σύρμα το γιαούρτι με τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, τον άνηθο και το ελαιόλαδο.

Προσθέτετε το καλαμπόκι, τα ζυμαρικά, την καπνιστή γαλοπούλα και την πιπεριά Φλωρίνης ανακατεύετε καλά, αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε.

Tip: Αν δεν θέλετε να την καταναλώσετε άμεσα, διατηρείτε τη σαλάτα στο ψυγείο για 2-3 μέρες.

Related Articles

Back to top button