Το κρασί κάνει καλό και στον εγκέφαλο

 

Το κρασί κάνει καλό και στον εγκέφαλο

Στην υγειά της καρδιάς και του εγκεφάλου

Ας πιούμε σε αυτό!

 

Μια από τις τελευταίες έρευνες για το κρασί θα κάνει άλλη μια φορά τους λάτρεις του να τσουγκρίσουν στην υγειά του.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Frontiers in Human Neuroscience, οι sommelier και γενικά οι ειδικοί του ού παρουσιάζουν πιο οξεία την αίσθηση της όσφρησης, όπως επίσης και μεγαλύτερα και πιο πυκνά μέρη του εγκεφάλου. Η πυκνότητα αυτή πιστεύεται ότι μπορεί να εμποδίσει την εμφάνιση Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον σε μεγαλύτερο ποσοστό σε σχέση με αυτούς που παρουσιάζουν μικρότερη πυκνότητα και δεν πίνουν κρασί.

Το κρασί κάνει καλό και στον εγκέφαλο

Οι ειδικοί του κρασιού παρουσιάζουν πιο οξεία την αίσθηση της όσφρησης, όπως επίσης και μεγαλύτερα και πιο πυκνά μέρη του εγκεφάλου

Αν και σύμφωνα με την επικεφαλής νευροψυχολογίας στην Cleveland Clinic του Λας Βέγκας και επικεφαλής της μελέτης, Δρ. Σάρα Μπανκς, τίποτα δεν είναι ακόμη σίγουρο, παρ' όλ' αυτά φαίνεται ότι όταν υπάρχει πιο πυκνός σε αυτές τις περιοχές, χρειάζεται περισσότερο μέχρι να αρχίσει κάποιος να αισθάνεται την ασθένεια.

Όπως είναι φυσικό, χρειάζονται περισσότερες έρευνες, αλλά τα τελευταία ευρήματα είναι κάπως ενθαρρυντικά για την ελεγχόμενη κατανάλωση κρασιού.

 

ΠΗΓΗ: www.clickatlife.gr

Related Articles

Back to top button