Η συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε: Ταρτέλες με μπρόκολο και κατσικίσιο τυρί

Η συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε: Ταρτέλες με μπρόκολο και κατσικίσιο τυρί


Υλικά:

• 100 γρ μπουκετάκια μπρόκολου
• 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
• 50 γρ κατσικίσιο τυρί κομμένο σε μέτριους κύβους
• 100 ml κρεμμύδι
• 1 αυγό
• 2 κουτ, σούπας σχινόπρασο ή ψιλοκομμένα πράσινα φύλλα κρεμμυδιού
• 2 φύλλα κρούστας
• 2 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο για την επικάλυψη των φύλλων
• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Πλένουμε το μπρόκολο και το βάζουμε σε νερό που βράζει για 3 λεπτά. Στραγγίζουμε ξεπλένουμε με κρύο νερό κι το κόβουμε σε μικρά κομμάτια Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά.
2. Σε μικρό τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά
3.  Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
4.  Κόβουμε τα φύλλα σε τετράγωνα τεμάχια 10 x 10 εκ. περίπου. Αλείφουμε ένα – ένα τα κομμάτια του φύλλου με βούτυρο και τα τοποθετούμε, ανά 4 το ένα πάνω στο άλλο δημιουργώντας ένα αστέρι.
5. Σε ταψάκι μάφιν που το έχουμε βουτυρώσει τοποθετούμε ένα «αστέρι» φύλλο και το στρώνουμε καλά πιέζοντας.
6. Με κουτάλι μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες και τρίβουμε πιπέρι στην επιφάνεια κι αν θέλουμε σκορπίζουμε λίγο σχινόπρασο επιπλέον
7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς και αέρα για 16 λεπτά.
8.  Σερβίρουμε με κομμάτια αβοκάντο ή μια σαλάτα ρόκας.

 

govastileto.gr

Related Articles

Back to top button