Απολαυστική πάστα φλώρα με μαρμελάδα σύκο

Απολαυστική πάστα φλώρα με μαρμελάδα σύκο



Υλικά

Για τη ζύμη

200 γραμμάρια βούτυρο
100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1 αυγό
300 γραμμάρια αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ


Για τη γέμιση

200 γραμμάρια μαρμελάδα σύκο

Loading...

 

loading...

Εκτέλεση


Για τη ζύμη

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη εκτός της μαρμελάδας και ζυμώνουμε είτε με τα χέρια είτε στο μίξερ με το φτερό.
Μετά κρατάμε λίγο ζύμη για τα μπαστουνάκια που θα κάνουμε και την υπόλοιπη τη βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και την απλώνουμε με τα δάχτυλα μας.


Για τη συναρμολόγηση ζύμης – γέμισης

Απλώνουμε τη μαρμελάδα από πάνω.
Πλάθουμε τα μπαστουνάκια με τη ζύμη που έχουμε κρατήσει και τα τοποθετούμε από πάνω.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά.

 

govastileto.gr

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα οριστεί σε "επιτρέπει cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Αποδοχή" παρακάτω, στη συνέχεια, σας ζητάμε να ακολουθήσετε αυτό.

Close