Προστατευθείτε από τα τσιμπήματα των κουνουπιών με φυσικό τρόπο!

1246

Προστατευθείτε από τα των κουνουπιών με !

Για να απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά και τα τσιμπήματά τους, που εκτός από φαγούρα μπορούν να προκαλέσουν, εάν είναι μολυσμένα, και ασθένειες όπως είναι ο Πυρετός του Δυτικού Νείλου, μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας φυσικά εντομοαπωθητικά, που εκτός του ότι θα κρατήσουν τα κουνούπια μακριά σας, θα σας προσφέρουν και μία ευχάριστη μυρωδιά. Δείτε ποια φυτά και αρωματικά έχουν εντομοαπωθητικές ιδιότητες:

  • Το λάδι δυόσμου είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για την απώθηση των κουνουπιών και 10 φορές πιο ισχυρό από τα χημικά εντομοαπωθητικά.
  • Αν και δεν είναι το ίδιο ισχυρό με τον δυόσμο, το αγνό αιθέριο έλαιο σιτρονέλας αποτελεί μία κλασική επιλογή για να κρατήσετε τα κουνούπια μακριά σας.
  • Το σκόρδο απωθεί ιδιαίτερα τα κουνούπια που δεν αντέχουν την έντονη μυρωδιά του, γι'αυτό και τα παλιά χρόνια αποτελούσε ένα πολύ συνηθισμένο φυσικό εντομοαπωθητικό. Εάν δεν θέλετε να το φάτε μπορείτε απλώς να το τρίψετε σε ένα μικρό κομμάτι ξύλου ή άλλη επιφάνεια.
  • Η ωραία μυρωδιά της λεβάντας είναι επίσης απωθητική. Μπορείτε να τη διαλύσετε σε λάδι καρύδας.
  • Το βιολογικό λάδι σόγιας είναι σχετικά φθηνό και εκτός από καλό εντομοαπωθητικό λειτουργεί και σαν αποσμητικό σώματος, ενώ καθυστερεί και την αναπτυξη των τριχών!
  • Ο λωτός όχι μόνο απωθεί τα κουνούπια, αλλά σύμφωνα με έρευνες σκοτώνει και τις προνύμφες τους!
  • Το αιθέριο έλαιο μαύρου πιπεριού αποτελεί μία ακόμη φυσική λύση, χάρη σε μια ουσία που περιέχεται σε αυτό.

Συνταγή για φυσική εντομοαπωθητική λοσιόν:

Αναμειγνύετε από 6 σταγόνες αιθέριου ελαίου δυόσμου, σιτρονέλας, λεβάντας και μαύρου πιπεριού σε 30 ml φυσικού λαδιού,  ενυδατικού, ή βιολογικού λαδιού σόγιας για πιο ισχυρή δράση, και απλώνετε στο δέρμα σας. Προσοχή:Σιγουρευτείτε ότι δεν είστε αλλεργικοί σε κάποιο από αυτά τα έλαια.

www.jenny.gr

Related Articles

Back to top button