Παθήσεις των ματιών. Τέλος στις ενοχλητικές ενέσεις δίνουν καινοτόμες οφθαλμικές σταγόνες.

eyedrops

Παθήσεις των ματιών. Τέλος στις ενοχλητικές ενέσεις δίνουν καινοτόμες .

Οι ενέσεις στο μάτι είναι επώδυνη , δυσάρεστη και πάνω απ΄όλα δαπανηρή διαδικασία ς της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας αλλά και άλλων συναφών παθήσεων των ματιών. Μολύνσεις και αιμορραγία είναι σοβαροί κίνδυνοι που διατρέχουν οι πάσχοντες.

Θα μπορούσε να πει κανείς πως τα άτομα που υποβάλλονται στην διαδικασία έγχυσης των φαρμάκων μέσα στο μάτι τους … «μισούν» πραγματικά αυτό που τους συμβαίνει.

Έτσι, παρόλο που οι ενέσεις είναι μια μέθοδος αντιμετώπισης, η τεχνική χορήγησης των οφθαλμικών σταγόνων έχει κατοχυρωθεί σαν πατέντα και η εμπορική εκμετάλλευση μιας τέτοιας ευρεσιτεχνίας έχει ήδη δρομολογηθεί.

Αν η χρηματοδότηση του project δεν καθυστερήσει, ακόμα και μελέτες σε ασθενείς θα μπορούσαν να είναι εφικτές. Υπάρχει διαβεβαίωση πως τα συστατικά των σταγόνων είναι ασφαλή και αν ξεκινήσει η χορήγησή τους, εικόνες επισκέψεων ασθενών στα νοσοκομεία κάθε μήνα επί δυο χρόνια προκειμένου να κάνουν την ένεσή τους θα περάσουν στο παρελθόν.

Αξίζει να σημειωθεί πως πάνω από 1 εκατομμύριο ενέσεις πραγματοποιήθηκαν το 2010 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Την καινοτόμα λύση που θα φέρουν οι οφθαλμικές σταγόνες , δοκιμάζουν ήδη σε πειραματόζωα Βρετανοί ερευνητές.

 

Επιμέλεια κειμένου : Γιώργος Τσιματσίδης

Related Articles

Back to top button