Καπνίζεις ; Μη το κάνεις μπροστά στο παιδί σου, καταστρέφεις τις αρτηρίες του !

smoking

Καπνίζεις ; Μη το κάνεις μπροστά στο παιδί σου, καταστρέφεις τις αρτηρίες του !

Είστε γονέας και έχετε καταντήσει το παιδί σας παθητικό καπνιστή. Το σκεφτήκατε καλά ; Νέα μελέτη έδειξε πως το να καπνίζετε μπροστά στο παιδί σας του δημιουργεί πρόωρη γήρανση στις αρτηρίες του. Νιώθετε ενοχικά με αυτή τη διαπίστωση ; Έχουμε κι άλλα για εσάς …

Αν λοιπόν ένα σπίτι είναι γεμάτο από τον καπνό και των δυο γονιών, αυτό οδηγεί στο να έχουν τα ά εμφανείς παχύνσεις στις αρτηρίες των καρωτίδων τους. Σκέφτείτε μόνο πως αυτές οι αρτηρίες τροφοδοτούν με αίμα τον εγκέφαλο …

Η ίδια μελέτη, η οποία πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 2401 παιδιών από τη Φινλανδία και 1375 από την Αυστραλία, ηλικίας από 3 ως 18 ετών, απέδειξε πως τα παιδιά στην μετέπειτα ζωή τους κινδυνεύουν από εγκεφαλικό επισόδειο ή ακόμα και από έμφραγμα. Τώρα μπορείτε να νιώσετε περισσότερες ενοχές !

Αν στο σπίτι καπνίζει μόνο ο ένας γονέας, οι βλαβερές επιπτώσεις στις παιδικές αρτηρίες  εξαλείφονται αν πάρει την πρωτοβουλία να  καπνίσει σε εξωτερικό χώρο ώστε να μείνει μακριά απ΄το αναπνευστικό πεδίο του παιδιού του. Με αυτό τον τρόπο λειτουργεί προστατετυτικά προς αυτό … και δεν έχει και ενοχές πως το παιδί του θα γίνει παθητικός καπνιστής εξ αιτίας του !

Ο παθητικός καπνιστής εισπνέει  4000 χημικές ουσίες εκ των οποίων τουλάχιστον 250 είναι πραγματικά επιβλαβείς και πάνω από 50 προκαλούν καρκίνο. Αν θέλετε να είστε η αιτία το παιδί σας να διατρέχει αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο, να εκδηλώσει άσθμα και άλλες παρεμφερείς λοιμώξεις … τότε συνεχίστε το κάπνισμα μπροστά του. Κακό του κεφαλιού σας !

Περίπου το 40% των παιδιών παγκοσμίως εκτίθεται στο παθητικό κάπνισμα εντός της οικίας του και δυστυχώς το 1/3 εξ αυτών πεθαίνει .

Με όλα τα παραπάνω, πιστεύουμε πως πήρατε το μήνυμα πως ήρθε ο καιρός να κόψετε το κάπνισμα … αλλιώς αργά ή γρήγορα θα ανήκετε κι εσείς στα 6 εκατομμύρια ενεργών καπνιστών που εγκαταλείπουν τον μάταιο τούτο κόσμο κάθε χρόνο …

Μακάβριο ε;  Ήρθε η ώρα λοιπόν να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας και των παιδιών σας. Δώστε τέλος στην κακιά συνήθεια του καπνίσματος … τώρα !

 

Επιμέλεια κειμένου : Γιώργος Τσιματσίδης

 

 

Related Articles

Back to top button